Zemiakové pagáčiky
Potrebujeme:
cesto: 1 kg hladkej múky špeciál, 2 žĺtka, 2dcl oleja, 4dg droždia, čajová lyžička soli, 7dcl vlažného mlieka plnka: 4-5 stredne veľkých uvarených zemiakov, 1 Hera, soľ
Postupujeme:
Všetky suroviny na cesto zmiesime a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, vyvaľkáme na hrúbku prsta a nastrúhame naň na väčšom strúhadle Heru, ktorú sme nechali dobre stuhnúť v chladničke. Na Heru rovnomerne nastrúhame uvarené, vychladnuté a ošúpané zemiaky. Posolíme. Preložíme a necháme 20 minút odpočinúť. Potom ešte dvakrát rovnakým spôsobom preložíme. Rozvaľkáme, vykrajujeme stredne veľké pagáče, zamriežkujeme a potrieme vajíčkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C